Știm că îți dorești să faci parte dintr-o echipă tânără, dinamică și plină de entuziasm. Inspire Group te așteaptă cu zâmbete împărtășite, cafea și proiecte inovative. Tu trebuie doar să vii cu bună-dispoziție, să vrei să înveți și să faci primul pas pentru cariera ta aplicand la un internship în: HRPRMarketing OnlineE-CommerceSales & Marketing SupportAccounting.

Totodată, ca să prinzi puțin din gustul experienței Inspire Group, ne bucurăm să împărtășim gândurile tinerelor talente pe care le-am avut aproape în calitate de interne…și prietene :). Împreună, am lucrat la cele mai interesante proiecte marca Inspire Group și am bifat rezultate frumoase. În tot acest timp, noi am urmărit dezvoltarea lor și am văzut cum evoluează sub ochii noștri. Check this out:

arteneAnamaria Artene (Intern HR)

De ce am ales să fac un internship?

Fiind studentă în anul III la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, mi-am dorit să acord mai multă atenție cursurilor. Dat fiind faptul că timpul nu îmi permitea un job full time, am ales să fac un internship. Nu regret nici o secundă.

Nici o zi ca alta

Programul a fost foarte flexibil și mi-a permis să ajung la toate cursurile și seminariile. Coordonatoarele, de asemenea, au fost foarte înțelegătoare și m-au încurajat și susținut pe toată perioada. Nu am avut niciodată două zile la fel. Sarcinile au fost diverse și în fiecare zi am învățat câte ceva nou.

O zi de neuitat

De parcă aș putea să aleg…:). În prima săptămână a internship-ului am avut oportunitatea de a participa la lansarea Great|Co., un eveniment foarte bine pus la punct, care m-a impresionat și m-a ajutat să mă conectez cu colegii de birou. Nu pot uita nici de zilele de BuzzCamp, când am văzut câtă muncă presupune un asemenea eveniment și cât de satisfăcător este momentul în care ai confirmarea că totul a ieșit bine. Toate evenimentele desfășurate în această perioadă m-au îmbogățit ca om, pentru că am văzut cât efort este depus și cât impact au rezultatele asupra celor care au nevoie de oportunități și a celor care sunt în continuă dezvoltare personală și profesională. 

Ce am învățat?

Să îmi depășesc zona de confort. Pentru că am avut ocazia de a lucra cu toate departamentele, am lucrat cu aproape toți colegii și am învățat câte ceva de la fiecare. Feedback-ul și suportul constant m-au ajutat să am încredere în mine și să îmi depășesc limitele. Am crescut sub ochii lor și…datorită lor.

Ce mi-a plăcut cel mai mult?

 Am avut ocazia să țin un interviu încă din primele săptămâni. Cea mai mare satisfacție a acestei experiențe a fost să lucrez cu persoana recrutată chiar de mine, care s-a dovedit a fi un coechipier de nădejde și care a adus valoare echipei de HR.

Cel mai bun lucru pe care îl iau cu mine?

Amintiri pentru o viață, prieteni dragi și o experiență notabilă. Internship-ul în cadrul Inspire Group a fost o experiență de viață, în urma căreia am avut numai de câștigat și am învățat extrem de multe.

ioana Ioana Vasile (Intern HR)

Îmi doream de ceva vreme să găsesc un internship part-time în domeniul HR, pentru că voiam să îmi dezvolt o carieră în acest domeniu. Oportunitatea pe care cei de la Inspire  Group mi-au oferit-o a picat la ţanc :).

Inspire a fost locul unde am avut șansa de a pune în practică  lucurile pe care le-am învăţat la facultate şi în organizaţia studenţească din care fac parte. Poate sună clişeic, însă toate activităţile în care am fost implicată au fost specifice departamentului şi am experiementat cu adevărat sentimentul de a avea un job real. Şi totul într-un mediu plăcut, cu oameni tineri, dispuşi să împărtăşească din experienţa lor cu mine. Deşi am mai cochetat cu HR-ul şi înainte, aici am învăţat cum să susţin un interviu, cum se evaluează candidaţii, dar şi câteva strategii de comunicare şi abordare a acestora.

 Ceea ce am apreciat cel mai mult a fost faptul că, pe tot parcursul experienţei mele, am avut parte de un feedback constructiv, mai ales la începutul internship-ului, când totul era nou pentru mine. De asemenea, chiar dacă am fost intern HR, am colaborat foarte mult şi cu celelalte departamente, comunicând eficient şi învăţând foarte mult lucruri legate de PR, Social Media sau Project Management.

La finalul celor 3 luni petrecute aici, pot spune că experienţa la Inspire a fost una care cu siguranţă mă va ajuta în viitoare mea carieră profesională, dar şi o experienţă în urma căreia oamenii care m-au inspirat şi alături de care am lucrat cu drag în fiecare zi mi-au devenit prieteni.

alinaAlina Mihaiu (Intern Marketing Online)

De ce Inspire?

Primul lucru pe care am început să-l fac după ce am auzit de Inspire Group a fost să-i stalkeresc 😀 Și așa am aflat că echipa dinamică, tânără, cu proiecte frumoase (nu era prima dată când auzisem despre BuzzCamp) este în căutare de interni.

De ce Marketing Online?

Întâmplare? Astre aliniate? Sau Cineva, undeva, mă iubește?!

Inițial îmi doream un internship pe PR, doar că întâmplarea a făcut să aplic pentru Marketing Online (Andra, coordonatoarea mea – nici acum nu stie povestea asta :D). Am lăsat-o așa și m-am dus la interviu. Atunci mi-am cunoscut și viitorarea „șefă”, care m-a supus la primul test…și…l-am trecut cu brio. S-a întâmplat să ne potrivim, să mă placă, să o plac, să fim pe același calapod. Și asa a inceput aventura mea în Marketing Online. Buzzjob.ro a devenit mai mult decât o platformă de recrutare. Dacă m-ar întreba cineva de ce am ales Facultatea de Comunicare și Relații Publice, aș zice că îmi place să fiu omul din spatele reflectoarelor. Ei bine, am văzut ce înseamnă să fii omul din spatele platformei Buzzjob.ro și am văzut și cine are grijă ca cele mai tari companii să-ți vizualizeze CV-ul.

Ce a însemnat Inspire pentru mine?

Inspire Group a fost a doua experiență în calitate de intern,  dar a fost experiența pe care am trăit-o din plin.

Am lucrat cu oameni minunați, bucuroși să te primească în gașca lor și gata să-și împărtășească experiențele cu tine. Am găsit aicioameni care te încurajează la fiecare pas pe care îl faci, pentru că nu au uitat cum e să fii la început, oameni care au răbdare, care te susțin și care te ajută atunci când nu ești sigur pe tine.

Cum m-a schimbat?  

În 3 luni și ceva (da, mi-a fost atât de greu să mă despart de ei, încât mi-am prelungit contractul) am făcut lucruri pe care până atunci nu credeam că pot să le fac. Mi-am învins temerile, mi-am depășit limitele și am învățat mult, în fiecare zi, de la fiecare om din birou. Am învățat ceea ce nu te învață la nicio facultate de comunicare: să comunic cu oamenii, să îmi transmit mesajul în așa fel încât ei să-și dorească să-l asculte.

Mi-am dat toată silința să-mi îndeplinesc task-urile perfect, iar fiecare „mulțumesc” pe care l-am primit (și le-am primit din plin) m-a făcut să simt că sunt parte din echipă, că ceea ce fac contează și că prin munca mea aduc un plus de valoare.

Am început internship-ul știind prea puțin, fiind un om la început de drum, pășind temător pe un teren nesigur. Azi mai am multe de învățat, dar sunt un om care și-a depășit limitele, care a învățat să aibă curajul de a spune „Da, pot!”, care a ales să ignore vocea care îi spunea că îi e teamă.  Am făcut lucruri bune, dar am făcut și greșeli, unele task-uri mi-au ieșit din prima, iar pentru altele a trebuit să mă străduiesc mai mult. Au fost zile mai grele, dar și zile frumoase, în care am râs împreună cu toată gașca.

Acestea fiind zise, nu îmi rămâne decât să mulțumesc echipei pentru șansa de a lucra împreună, pentru experiența și pentru momentele frumoase. Poate vom avea ocazia să colaborăm din nou.

La cât mai multe proiecte frumoase, oameni dragi!

noaNoa Lupu (Intern PR)

Deși inițial Inspire Group nu a fost prima mea alegere s-a dovedit a fi o experiență inedită. Am ales să fac un internship în domeniul PR deoarece nu aveam practica obligatorie făcută de toți colegii mei și am considerat că mi-ar prinde bine experiența, atât în CV cât și pentru a-mi da seama mai bine ce vreau să fac mai departe.

La început nu am știut deloc la ce să mă aștept, era primul meu internship, primul meu contact cu lumea profesională. Am avut incredibilul noroc de a găsi niște oameni extraordinari care mi-au făcut cu adevărat experiența mult mai frumoasă decât mă așteptam vreodată. Pentru mine Inspire a însemnat oamenii alături de care am lucrat, atât internele cât și „fetele mari”.

Miruna, „zâna” mea,  a fost cea care m-a învățat mai tot ce știu, care a avut răbdare și încredere, care mi-a repetat și arătat de câte ori a fost nevoie. Ea a fost cea care m-a luat sub aripa ei, m-a criticat când a fost cazul și m-a făcut sa-mi dau seama de potențialul meu, dar și de aspectele unde mai am de lucrat. Cel mai important însă, ea, ca și celelalte fete au fost mai mult decât colege, au avut grijă să ne facă să ne simțim cât mai în largul nostru și mai binevenite.

Au fost trei luni în care am învățat, în care am simțit că fac ceva și că am contribuit, în care am ieșit din teoriile de la facultate. Sunt foarte recunoscătoare pentru șansa pe care am avut-o și consider că Inspire este locul ideal unde să-ți începi drumul în viața profesională.

auraAura Marin (Intern HR)

Vreți să vă povestesc experiența mea la Inspire Group?! Ok. Dacă vă așteptați să vă spun că a fost o experiență grozavă, interesantă etc…ei bine, nu o să fac acest lucru,  pentru că a fost mai mult decât o experiență de genul acesta.

A fost o experiență care m-a schimbat și care a contribuit la formarea mea ca și om, pentru că a fost prima mea experiență în calitate de intern. Am făcut multe lucruri pentru prima dată, de la împărțit flyere până la vorbit la telefon cu persoane necunoscute (iar eu uram să fac acest lucru). Dar să începem cu începutul.

După ce am aplicat pentru postul de intern HR, am fost sunată de minunata mea coordonatoare, Anca și am fost chemată la un interviu. În acel moment mi-am deschis laptopul și am “Gugălit” ca să aflu cât mai multe despre ce înseamnă și ce trebuie să facă un HR. Interviul l-am susținut cu Ana, cea care mi-a devenit ulterior și prietenă si care mi-a rămas foarte dragă. Am fost acceptată și am început apoi să merg zilnic la birou, de la ora 8:00 (plecarea de acasă) până la ora 16:00 (pe bulevardul Lascar Catargiu, nr. 9).

De ce am ales să fac acest internship?

Pentru că de vreo doi ani, de două ori pe an, participam la evenimentul BuzzCamp, organizat de echipa Inspire Group. Cunoșsteam deja o parte din echipă, știam și despre evenimentele lor, aveam și cont pe platforma Buzzjob, eram și abonata la newsletterele și la pagina lor de Facebook. Așteptam doar oportunitatea de a face parte din echipa lor. Și am găsit-o! Și am profitat de ea “savurând-o până la ultima picătură”.

Am învățat multe lucruri în fiecare zi în care mergeam acolo, de la fiecare om din birou. Am învățat să comunic mai liber, am reușit să pun în practică metodele de persuasiune, am învățat să am răbdare. Am muncit și am încercat să nu dezamăgesc, am întrebat când nu am știut și mi s-a explicat în cel mai frumos mod: cu Calm si cu un zâmbet cald. 🙂

Apoi, am devenit din participant la BuzzCamp, fotograf la BuzzCamp București. Super, nu-i așa? 🙂 Mi-a plăcut, m-am distrat și m-am simțit importantă, de folos și integrată printre oameni de calitate. 😉

Dar ce mi-a plăcut cel mai mult, pe lângă faptul că am plecat cu un bagaj de cunoștinte mai bogat, a fost că la petrecerea de adio am realizat cât de bine ne simțim unii cu alții, pentru că era multă veselie și bucurie. Mă bucur că avut această ocazie de a colabora cu actualii mei prieteni.

Aș vrea să mulțumesc echipei pentru lucrurile bune pe care le-am învățat și pentru momentele frumoase. Vă doresc să aveți parte de cât mai multe proiecte de succes!

Cu mulțumiri și respect,

 Aura-Mirabela Marin

roxRoxana Andreea Zisu (Intern PR)

Să fac parte din echipa Inspire Group a fost una dintre dorințele mele. Urma să lucrez cu oamenii pe care îi știam din vedere și pe care i-am admirat pentru organizare, participând la evenimentele Buzz!Camp încă din primul an de facultate. Urma să lucrez. Aici era provocarea reală, fiind primul meu internship.

În prima zi aveam tot felul de gânduri despre cum va fi, cum mă voi descurca, întrebări clasice atunci când te afli față în față cu un nou început.

Dacă ceva face diferența, acel ceva este echipa de la care știi că vei învăța foarte multe. Persoana care îți spune “Nu-i nimic că nu știi, ești aici să înveți” sau “Nu contează că ai făcut research pentru șapte orașe, important e că mai ai doar două” este cea care îți dă încredere că îți poti duce task-urile la bun sfârșit. Acest lucru m-a determinat să îmi dau întotdeauna silința si m-a ambiționat să îmi depășesc limitele.

Dincolo de abilitățile pe care le-am dobândit, am simțit că din punct de vedere personal, a fost o perioada în care am evoluat. Am cunoscut oameni frumoși, cum îmi place mie să spun, oameni implicați și pasionați de ceea ce fac. Am trăit bucuria incheierii unui parteneriat până în ultimul moment (cu 2 minute înainte să ies pe ușă, în ultima zi de internship) și dezamăgirea unui răspuns negativ. Dar.. ceea ce contează e că am învățat din fiecare.

Astfel, nu îmi rămâne decât să mulțumesc echipei pentru această experiență minunată și, cine știe, poate pe viitor vom avea ocazia să colaborăm din nou.

La cât mai multe proiecte frumoase,

Rocs (Roxana Zisu)

Vă mulțumim pentru colaborare, pentru implicare și pentru toate momentele frumoase petrecute împreună. Sperăm că v-am oferit ingrediente “sănătoase” care vă vor ajuta în viitorul frumos care vă așteaptă. Vă dorim (și mai multe) zâmbete, (și mai multe) rezultate de succes, ambiție și siguranța că oricine va fi mulțumit și bucuros să lucreze cu voi. Echipa Inspire Group este mândră de voi :)!