Interviul este o etapă importantă în procesul de recrutare atât pentru cadidați, cât și pentru angajatori. Astăzi îți vom oferi un ghid important care te va ajuta foarte mult data viitoare când te vei mai afla în poziția intervievatorului, astfel încât totul să decurgă fără probleme.

Un interviu presupune foarte multă pregătire din partea intervievatorului, deoarece acesta trebuie să se asigure că are foarte bine definite cerințele, calitățile și competențele pe care candidatul ideal pentru postul respectiv trebuie să le aibă. De asemenea, este absolut necesară o descriere și o înțelegere cât mai profundă a job-ului, precum și  a profilului candidatului pe care managerul din departamentul respectiv îl dorește.

Așadar, intervievatorul trebuie să aibă pregătit un set de întrebări bine stabilite, eventual cu specialistul din departamentul unde trebuie să aducă un om nou, astfel încât întrebările să fie relevante și la obiect.

 

  • În momentul în care un candidat ajunge la interviu, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să fii prietenos, să creezi o atmosferă plăcută și relaxantă, pentru a începe o relație bazată pe încredere și profesionalism cu persoana aflată în fața ta. Reține că tu ești în rolul gazdei, așadar, regulile de bune maniere nu trebuie uitate. Oferă-i un pahar cu apă, o cafea, un ceai, precum și un loc într-un spațiu frumos amenajat, aerisit și prietenos. Nu-l lăsa să aștepte prea mult înainte să începi interviul.

 

  • După ce vă prezentați fiecare, lasă candidatul să îți spună câteva cuvinte despre el, să își prezinte argumentele pentru care candidează la postul liber, calitățile și competențele care îl recomandă pentru acest post, precum și experiența relevantă.

 

  • Este foarte important ca în această etapă, și în oricare alta, de altfel, să nu întrerupi candidatul deloc, decât dacă ai nevoie de lămuriri într-o anumită privință. Dar și în acel caz, trebuie să aștepți ca omul din fața ta să termine ce are de spus și abia apoi să îl întrebi.

 

  • Apoi, urmează etapa în care îi pui întrebări pe baza C.V.-ului candidatului, în legătură cu experiența trecută acolo, precum și competențele sale sau alte detalii importante pe care vrei să le discuți cu candidatul.

 

  • După ce treceți și de această etapă, este rândul tău să prezinți compania, într-un mod cât mai plăcut și clar, precum și detalii despre postul liber din cadrul companiei. Aici, candidatul are dreptul de a pune întrebări suplimentare, dacă are nelămuriri, iar datoria ta este să răspunzi cât mai bine și mai frumos.

 

  • În această etapă, după ce v-ați cunoscut cât de cât și ți-ai făcut o idee asupra profilului candidatului și a competențelor sale, este timpul să îi pui acele întrebări strict pe domeniul și poziția liberă din cadrul companiei, pentru a-i analiza capacitățile de a rezolva anumite situații, de a oferi soluții, de a propune abordări noi pentru promovarea companiei și a produselor sale, dacă este cazul. Ai grijă să nu pui întrebări personale candidatului, pentru a nu-l stânjeni, cât și pentru a demonstra că reprezinți o companie serioasă.

 

  • După o analiză atentă, pentru a ști exact care sunt calitățile și competențele celui care s-a prezentat la interviu, puteți vorbi despre partea administrativă: așteptări salariale, când ar putea fi disponibil pentru a începe, plus orice alte beneficii și lucruri de interes pe care candidatul trebuie să le știe înainte de a începe lucrul în companie.

 

  • Trebuie să îi oferi, din nou, șansa de a pune întrebări și de a oferi lămuriri în legătură cu aspectele care îl interesează. Apoi, mulțumește-i pentru prezență, pentru timpul acrodat și pentru interes și comunică-i în cât timp îi vei oferi un răspuns.

 

Acesta este sfârșitul interviului, dar trebuie să ai grijă să nu te oprești aici. Indiferent pe cine vei alege, trebuie să le răspunzi în egală măsură tuturor candidaților și să le trimiți un feedback personalizat după încheierea etapei de recrutare, cu mulțumirile de rigoare și cu explicația pentru respingerea candidaturii, unde este cazul.

 

Sursa foto: athomesense.com