2014-08-03-overworked-thumb

Trăim în era tehnologiei, când timpul aleargă grăbit. Vrem să ne conturăm o carieră puternică, iar acest scop înseamnă să ne focusăm pe task-urile pe care trebuie să le lucrăm, pentru a bifa rezultate frumoase. Există însă o diferență între a fi un angajat ocupat și unul productiv. Voi v-ați gândit în ce categorie vă încadrați? Dacă nu aveți încă un răspuns, hai să vedem împreună cât de productivi suntem.

Fiecare zi este formată dintr-o mulțime de momente. Unele trec pe lângă noi fără să le simțim sau fără să le acordăm importanță, altele ne schimbă, iar unele ne provoacă să acționăm. Dacă ești ocupat, toate aceste momente care, într-un fel sau altul te ajută să te dezvolți, se pierd. Trebuie să conștientizăm diferența dintre a lucra încontinuu și a performa. Dacă ajungi să realizezi că munca ta este una care aduce după sine puncte importante ale proiectelor la care participi, înseamnă că știi că poți face și mai mult în fiecare moment al zilei. Fii prezent și învață din toate momentele zilei lucruri noi pentru a-ți crește productivitatea la locul de muncă.

Încearcă să vezi oportunități, nu distracții. Fiecare loc în care mergem, fiecare om pe care îl întâlnim, fiecare articol pe care îl citim sau fiecare amănunt pe care îl observăm participă la șansa noastră de a profita de acele oportunități care ne ajută să creștem și să avansăm.

Fiecare vrea să aibă mai mult din ce are și respectiv să facă mai mult cu ce are. Studiile specialiștilor arată că 80% din rezultate noastre se datoareză procentului de 20% din timpul nostru. Dacă reușești să consumi acest timp acționând într-un mod profitabil ție și aduci și beneficii companiei, atunci ești o persoană productivă. Nu-ți folosi timpul pentru a “umple spațiul” cu lucruri neimportante, ci pentru a îndeplini scopuri care au o bază puternică în dezvoltarea personală și profesională.

Când deții arma productivității, știi să-ți prioritizezi task-urile și vezi diferența între lucrurile pe care trebuie sa le faci și cele de care ar trebui să te ocupi. Când ești doar un om ocupat, fiecare lucru îl identifici ca pe unul pe care trebuie să-l faci. Devii eficient când faci distincția între sarcinile care contează și cele care mai pot aștepta.

Câte tab-uri ai deschise în acest moment? Foarte multe, cu siguranță, dacă ești un om ocupat. Învață să faci lucrurile pe rând, astfel încât să nu existe nimic care să îți distragă atenția.

O persoană productivă trebuie să aibă abilitatea de a își păstra timp pentru a se gândi, a reflecta și pentru a crea strategii. Orice angajat poate face acest lucru, care, de altfel, este benefic. Dacă în continuare te gândești că nu ai timp, găsește o soluție: trezește-te mai devreme decât de obicei, de exemplu.

Nu te mai gândi că toate eforturile tale trebuie să aducă un rezultat imediat și nu mai număra proiectele pe care le-ai lucrat, pentru că la sfârșit ai nevoie de o singură armă care să te recomande: productivitatea, care merge mână-n mână cu răbdarea.

Când ești foarte ocupat, puterea de concentrare se diminuează treptat. Crează-ți spațiu și timp pentru încărcarea bateriilor, astfel încât executarea ideilor să aducă un binemeritat succes.

Nu uita că dacă ești o persoană foarte ocupată, nu o să mai ai timp de prieteni și cu toții știm că avem nevoie de prieteni, mereu! Ai grijă de sănătatea ta, pentru că ai nevoie de aceasta pentru a progresa, nu? Ține minte că nu ești un simplu angajat, indiferent de poziția pe o ocupi în companie. Așadar, oferă-ți timp pentru a te gândi de ce faci ceea ce faci. Să ai foarte mult de muncă nu este un lucru rău, dimpotrivă, însă un business fără scopuri atinse prin productivitate nu este rețeta potrivită pentru satisfacția personală și profesională. Măsoară importanța muncii tale și fii prezent în fiecare moment al zilei!

Și cel mai important: investește în tine, în a descoperi lucruri noi, care te pot ajuta să crești, iar dacă prima idee care îți vine în minte este că nu ai timp, gândește-te că tot ce contează pentru fiecare este să se dezvolte din ce în ce mai mult, iar acest scop te îndeamnă să aloci timp propriei persoane. Oamenii ocupați vorbesc despre cât de ocupați sunt, persoanele productive lasă rezultatele să vorbească, pentru a câștiga izul de calitate.

Amintește-ti că trebuie să visezi, nu lăsa să zboare visele pe lângă tine, doar pentru că ești foarte ocupat și nu ai timp să te gândești sau să acționezi în favoarea propriei persoane. Fiecare dintre noi își ia seva din dorințe și vise.