Employer-of-the-Month

Ieri ți-a spus șeful tău că așteaptă mai mult de la tine, că proiectul la care ai lucrat putea sa iasă și mai bine sau că trebuie să fii mai atent și mai organizat? Sau pur și simplu îți dorești să îți impresionezi șeful, pentru ca relația dintre voi să contribuie atât la creșterea ta, cât și a companiei? Hai să aflăm cum îți poți surprinde șeful, astfel încât să fie mândru că faci parte din echipa sa, iar tu să îți câștigi titlul de “angajatul lunii”.

 1. Fii stăpân pe orice sarcină

Este foarte important să îi arăți șefului tău că înțelegi ce trebuie să faci, că știi cum să te ocupi de sarcinile primite și mai mult, că ai ideile necesare pentru a realiza un proiect foarte bun. Pentru aceasta, înainte de toate, trebuie să te convingi pe tine însuți că ești capabil să gestionezi orice situație.

  1. Ia-ți mereu notițe

Chiar dacă ai o memorie bună, șeful tău va aprecia dacă vei nota mereu tot ce se discută în ședințe și planul task-urilor pentru fiecare zi. Acest lucru îți va fi favorabil și ție: dacă se întâmplă să uiți o informație, nu trebuie să intri în panica, pentru că ai notat totul în agenda ta.

  1. Verifică informațiile înainte de a confirma un răspuns

La orice întrebare care îți este adresată, despre orice proiect la care lucrezi, verifică mai întâi informațiile pe care vrei să le transmiți și răspunde cu detaliile relevante, după ce ești sigur că răspunsul e valabil și veridic.

  1. Nu te plânge, contribuie!

Nu te plânge niciodată că ai prea mult de lucru sau că nu o să duci la bun sfârșit proiectul înainte de deadline. Trebuie să ai mereu soluții pentru a jongla cu managementul timpului, astfel încât să te implici și să contribui la bunul mers al lucrurilor. Îți place foarte mult un proiect în care nu ești implicat? Fă-ți curaj, arată-ți disponibilitatea, vino cu idei și cere permisiunea de a face parte din proiect. Șeful tău va aprecia foarte mult implicarea ta și spiritul de echipă de care dai dovadă.

  1. Asumă-ți greșelile

Ai greșit ceva? Nu te speria, fiecare dintre noi greșește. Important este să te aduni, să știi cum să repari greșeala și să o faci în timp util, astfel încât să nu afecteze proiectul. Recunoaște că ai greșit, oferă o soluție, anunță și confirmă când ai rezolvat situația. Data viitoare vei realiza cu siguranța că ai învățat din această întâmplare.

  1. Fii punctual, organizat și dornic de inițiativă

Incearcă să nu întârzii la muncă, punctualitatea este una dintre calitățile pe care trebuie să le aibă orice persoană și respectiv orice angajat.

Organizarea este importantă atât pentru tine, cât și pentru felul în care te văd ceilalți. Încearcă să ai un birou ordonat și curat, să ai folderele din laptop și mail-urile organizate, în așa fel încât să îți permită să lucrezi frumos și să ai la îndemână tot ce ai nevoie.

Informează-ti șeful de fiecare dată, pentru fiecare pas dintr-un proiect. Adu-i un update la ce ai lucrat în fiecare zi, dacă este cazul sau la sfârșitul fiecărei săptămâni și arată-i că nu lucrezi “undercover”. Dacă ai idei, expune-le și ai grijă ca acestea să aibă ca bază informații solide și relevante.

Nu uita să îți păstrezi naturalețea și să fii tu, nimeni nu își dorește un coleg care să poarte măști. Dacă vrei să fii un angajat proactiv și productiv, cu siguranță vei știi și vei putea să îți impresionezi șeful. Fii angajatul lunii!