Coffee-Smell

Fie că ai fost pasăre de noapte și ai stat până târziu să termini de citit cartea preferată sau să lucrezi la o nouă strategie pentru proiectul în care ești implicat acum, fie că te-ai odihnit suficient, când te trezești dimineața te simți obosit.

Primul lucru pe care îl faci când te dai jos din pat este să îți faci cafeaua, pentru că știi că aceasta este rețeta pentru un început de zi relaxant și optimist. Inveți mai bine seara pentru examene sau te poți concentra mai bine la task-urile tale seara și ai nevoie de energie? Da, ești un iubitor de cafea. Din aceeași categorie fac parte și cei care beau cafea după o masă copioasă, pentru a își păstra tonusul.

Tu știai că datorită caprelor a fost descoperită cafeaua? Pastorul Kaldi din Etiopia a observat cum caprele sale sunt mult mai energice dacă mănâncă…boabe de cafea! Așadar, datorită acestei invenții, suntem fericiți acum că am descoperit și noi deliciul cafelei.

Iubitorii de cafea adoră aroma acesteia, care îi ajută să se încarce cu energie pozitivă de fiecare dată. Studiile specialiștilor arată că o cană de cafea reduce riscul depresiei. Cafeaua te ajută să diminuezi riscul bolilor, să îți prelungești viața și mai mult, cofeina ajută la punerea barierei în fața obezității. Să nu uităm totuși de aforismul “Totul cu moderație!”

De asemenea, psihologii susțin ca persoanele care iubesc cafeaua sunt mai aproape de succes. De ce? Pentru că, în primul rând, sunt mult mai active, datorită cofeinei, iar acest lucru participă la atingerea performanțelor sale. Poți să bei cafea și înainte să mergi la sală, ai să vezi că o să fii foarte activ!

Se spune că iubitorii de cafea sunt mult mai inteligenți, pentru că au un nivel ridicat de energie, iar cofeina stimulează viteza de reacție, memoria și funcțiile cognitive. Studiile specialiștilor arată și că cei care beau cafea regulat sunt foarte productivi și inspiră entuziasmul de a lucra și spiritul de echipă. Toate acestea te ajută să fii mai aproape de succes, pentru că te descoperi ca o persoană tonică, dornică de reușite și care poartă în desagă spor, implicare, atenție și acțiune.

Hai să îți vindem un pont: există câteva orașe ale lumii, unde poți savura o cafea delicioasă. Așa că dacă ai ocazia de a vizita Roma, mergi la una dintre cafenelele orașului pentru a confirma secretul pe care tocmai ți l-am împărtășit și ție. Viena are adevărate magazine de cafea, cu care se mândrește. La fel, Seattle, Melbourne, Istanbul se pot lăuda cu niște cafele excepționale. Pune-ți pe listă aceste locuri, viața e plină de miraje și poate într-o zi te vei bucura de o cafea în aceste orașe ale lumii.

Pentru că iubești cafeaua, pentru că știi că ne ajută să trăim mai mult și mai bine, pentru că diminuează riscul la diabet și menține inima sănătoasă,  pentru că datorită cafelei, ne este protejat creierul,  nu-ți rămâne altceva de făcut decât să îți faci o cafea și să toastezi pentru succes.